Firma a fost fondata in 1826 la Londra. Actualmente este unul dintre cei mai mari producatori a articolelor din sticla pentru industria automobilelor. 45% din volumul total al productiei companiei constitui geamurile auto.
85% din productia de sticla este livrata in afara Angliei, dintre care: -46% -in Europa, 44% -in SUA, 10%- in America de Sud si Asia.
Fiecare al patrulea geam auto de pe piata mondiala este produs de firma “Pilkington”, care detine 85 de fabrici in intreaga lume si care produc articole din sticla avind marca “Pilkington”, “Sigla”, “Arva”, “Triplex”, ”Nordalamex”, ”Sicursiv” etc. Incepind cu anul 2001 intrega productie este fabricata cu marca unica „Pilkington”. Geamurile auto cu marca „Pilkington”, „Sigla”, „Arva”,”Triplex”, sunt livrate cu marca originala la multe dintre uzinele de asamblare a producatorilor de automobile: Mercedes, Audi, Volkwagen, Ford.
Pastraza pozitia de lideri atit pentru geamuri livrate la prima montare catre uzinele producatorilor de automobile, cit si pentru aftermarket (piese auto).