CUM AI GRIJĂ CORECT DE PARBRIZUL TĂU IARNA?

În sezonul rece, dezghețarea parbrizului este necesară pentru a asigura o conducere în siguranță. Cu toate acestea, utilizarea metodelor inadecvate poate duce la deteriorarea parbrizului, iar una dintre cele mai riscante practici este folosirea apei fierbinți. Acest articol îți v-a oferi sfaturi practice pentru a evita riscurile asociate cu dezghețarea necorespunzătoare a parbrizului.

1. Evitați utilizarea apei fierbinți
Unul dintre cele mai mari pericole pentru parbriz este utilizarea apei fierbinți pentru a accelera procesul de dezghețare. Șocurile termice produse în contactul dintre geamul înghețat și apa fierbinte pot duce la crăparea parbrizului.

2. Utilizați soluții de dezghețare specializate
Pentru a evita deteriorarea parbrizului, utilizați produse special concepute pentru dezghețare. Acestea pot fi spray-uri sau lichide care conțin substanțe speciale pentru a dizolva gheața și a facilita îndepărtarea ei fără a afecta suprafața geamului.

3. Evitați curățirea cu obiecte dure
Roaderea gheții cu obiecte dure, cum ar fi spatule de metal sau alte instrumente aspre, poate zgâria și deteriora parbrizul. În schimb, utilizați scărițe sau spatule speciale pentru zăpadă, care sunt concepute să îndepărteze gheața fără a afecta suprafața geamului.

4. Nu parcați sub locuri cu potențial de cădere a zăpezii sau gheții
Evitați să vă parcați sub copaci cu ramuri încărcate de zăpadă sau în apropierea clădirilor cu zăpadă pe acoperiș. Astfel, veți preveni eventualele daune cauzate de căderea zăpezii sau a gheții.