SFATURI DE IARNĂ PENTRU PARBRIZ ȘI ÎNTREG AUTOMOBIL

Pregatirea oricarei mașini pentru iarnă ar trebui să înceapă cu o vizită în service, chiar dacă nu a sosit vremea unei revizii complete.

O „toaletă” pentru sistemele vitale ale mașinii este binevenită.

Se verifică: nivelul lichidului de răcire, prin utilizarea concentrației recomandate de constructor pentru aceasta perioadă a anului și nivelul temperaturilor din Țară, termostatul, electroventilatorul și  sistemul de frânare și direcție.

Este bine ca filtrele de carburant să fie înlocuite și, bineințeles, să existe o bună funcționare a sistemului de încălzire si ventilație a habitaclului, dar și o bună funcționare pentru dezaburirea parbrizului.

Sistemul electric, alternatorul, acumulatorul și funcționarea corectă a luminilor și semnalelor sistemului de dezaburire al lunetei și al oglinzilor retrovizoare, dacă mașina este prevazută cu așa ceva funcționarea stergatoarelor de parbriz (și, eventual, luneta).

Se inlocuiesc lamele ștergătoarelor, se utilizează un lichid de degivrare și spălare parbriz pe baza de alcool, se remediază eventualele scurgeri din sistemul de răcire.

Se completează sau se schimbă cu totul uleiul din motor cu unul cu vâscozitate mai mică,în funcție de specificațiile constructorului.

Nu doar mașina, ci și șoferul trebuie să se adapteze condițiilor de iarnă.

In consecință, recomandăm mai multă grijă la respectarea regulilor de circulație și ceva mai multă responsabilitate.

Nu este important în cât timp ajungi unde ai necesitate, important este sa ajungi!