De ce nu este posibil de reparat parbrizele cu încălzire?

Parbrizele cu încălzire reprezintă o tehnologie avansată care îmbunătățește confortul și siguranța șoferilor, în special în condiții de iarnă. Acestea sunt dotate cu fire de încălzire integrate în sticlă, care ajută la dezghețarea rapidă și la prevenirea formării gheții și a aburului. Cu toate acestea, când vine vorba de reparația unui parbriz încălzit, sunt factori care fac această operațiune dificilă sau chiar imposibilă:

1. Complexitatea structurii

Parbrizele cu încălzire au o structură mult mai complexă decât cele obișnuite. Firele de încălzire sunt integrate între straturile de sticlă, conectate la un sistem electric care distribuie căldura uniform. În cazul unei fisuri sau a unui impact, nu doar sticla este afectată, ci și aceste fire delicate. Orice tentativă de reparare a fisurii riscă să deterioreze mai mult aceste fire, afectând funcționalitatea încălzirii.

2. Dificultatea de localizare a daunelor

În momentul în care un parbriz cu încălzire este deteriorat, este foarte greu să se determine exact locul și amploarea pagubelor asupra firelor de încălzire. Aceasta implică un proces costisitor și de lungă durată, fără a garanta o reparație reușită.

3. Costurile ridicate

Înlocuirea parbrizului este adesea o soluție mai economică decât încercarea de a repara un parbriz cu încălzire. Procesul de reparație necesită echipamente specializate și tehnicieni cu experiență, iar rezultatul nu poate fi garantat. Astfel, mulți proprietari de mașini preferă să înlocuiască parbrizul în loc să investească în reparații costisitoare și incerte.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, avem în stoc parbrize cu încălzire pentru majoritatea automobilelor sau putem aduce la comandă, astfel încât să vă asigurăm rapid soluția ideală pentru dumneavoastră.