TOP 6 CAUZE DE DETERIORĂRI LA PARBRIZE

Parbrizul unui autovehicul este o componentă esențială pentru siguranța șoferului și a pasagerilor. Cu toate acestea, există factori care pot provoca deteriorarea lui. Vom analiza cele mai răspândite cauze:

1. PIETRE ȘI DEȘEURI
Un motiv comun pentru deteriorarea parbrizului este prezența pietrelor și a deșeurilor pe drum, care pot fi aruncate de roțile altor vehicule. Acestea pot căpăta o viteză surprinzătoare și pot lovi parbrizul cu forța suficientă pentru a-l sparge. Se recomandă să evitați drumurile de calitate necorespunzătoare, și să păstrați o distanță sigură cu alte mașini.

2. MAȘINI CARE TRANSPORTĂ MARFĂ
Obiectele transportate de remorci sau camioane pot cădea și lovi parbrizul înainte ca șoferul să reacționeze. De la materiale de construcție la mobilier și aparate electrocasnice, obiectele aflate în transport pot deveni periculoase pentru parbriz. Este important să fiți foarte atenți în asemenea cazuri și să păstrați distanța în trafic.

3. ACCIDENTE RUTIERE
Impactul direct în urma unui accident rutier poate duce la deteriorarea parbrizului. Accidentele minore pot provoca apariția de cioburi și fisuri pe parbrizul dumneavoastră. În acest caz, îl puteți repara, în loc să-l înlocuiți. Este important să acordați atenție chiar și celor mai mici fisuri, deoarece acestea se pot extinde în timp, din cauza schimbărilor de temperatură și a vibrațiilor cauzate de mișcarea vehiculului. Dacă nu veți repara la timp va fi nevoie să înlocuiți parbrizul.

4. DETERIOAREA DE LA ȘTERGĂTOARELE DE PARBRIZ
Ștergătoarele de parbriz uzate pot deveni o sursă de daune. Când se uzează, muchiile metalice pot zgâria sticla de fiecare dată când sunt activate. Aceste zgârieturi pot evolua în fisuri în timp. Este important să se înlocuiască ștergătoarele de parbriz periodic pentru a evita deteriorarea parbrizului. De asemenea recomandăm să schimbați cu atenție ștergătoarele pentru a evita loviturile.

5. ȘOCURI TERMICE
Variațiile extreme de temperatură pot afecta structura parbrizului. Expunerea repetată la soare în timpul verii, urmată de răcirea bruscă în timpul iernii, poate duce la crăparea sau fisurarea parbrizului. De asemenea, spălarea cu apă rece a parbrizului supraîncălzit vara și dezghețarea parbrizului cu apă fierbinte iarna. Recomandăm utilizarea unor copertine speciale pentru parbriz în sezonul cald pot proteja geamul de astfel de daune.

6. INSTALARE INCORECTĂ
O instalare necorespunzătoare a parbrizului poate duce la probleme semnificative. Fisurile, zgomotele sau scurgerile de apă pot indica faptul că parbrizul nu a fost instalat corect. Este esențial să alegeți specialiști bine instruiți și să utilizați echipamente potrivite pentru instalarea parbrizului.

Indiferent de cauza deteriorării parbrizului dumneavoastră, echipa noastră de profesioniști este aici pentru a-ți oferi soluții de calitate. Serviciile noastre cuprind atât reparații eficiente, cât și schimbări de parbrizuri noi, pentru a-ți asigura o experiență sigură.